Annemiek ten Hoor

Wie ik ben

“Zijn wie je bent”

Dit is misschien wel het belangrijkste thema in mijn leven.

Ha, Ik ben Annemiek,

“Zijn wie je bent”

Dit is misschien wel het belangrijkste thema in mijn leven.

Ik vond het leven soms maar ingewikkeld. Net alsof ik als kind zag, dat mijn ouders het vaak moeilijk hadden. Niet dat je dat aan de buitenkant aan hen zag, maar ik was in verwarring omdat het voor mij niet klopte; aan de buitenkant waren ze misschien blij, maar ‘van binnen’ leken ze dat niet altijd te zijn.

Naarmate ik ouder werd, dacht ik dat dit gewoon bij het leven hoorde, dat je minder blij werd en je je steeds minder levenskrachtig ging voelen. Meer verantwoordelijkheden, meer zorgen, het leven werd gewoon steeds zwaarder.

Mijn ouders groeiden op in een tijd dat hard werken op nummer één stond. Trouwen, woningnood, brood op de plank, studeren in de avonduren, elk dubbeltje omdraaien. Kinderen krijgen en hen opvoeden deed je zoals je zelf was opgevoed en met dokter Spock. Dat was hun referentiekader. Er was geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling.

Het was zoals het was en ik heb er werkelijk veel bewondering voor hoe mijn ouders in hun tijd hun leven hebben vormgegeven.

Toen ik zelf kinderen kreeg was dit vanzelfsprekend ook weer mijn referentiekader, maar ik werd moeder in een heel andere tijd dan mijn moeder. Ik zag hoe mijn vier dochters al bij hun geboorte compleet verschillend waren en zich ieder op hun eigen wijze gingen ontwikkelen. Dat ging volledig vanuit een natuurlijke beweging. Daar hadden wij als ouders geen echte invloed op. Niemand deed voor hoe ze moesten gaan zitten, praten, staan of kruipen; dat gingen ze als vanzelf doen, in nabootsing van hun omgeving, alles op hun eigen tempo. Er is in ieder mens klaarblijkelijk een natuurlijke intelligentie aanwezig. Ik vond dit echt fascinerend. En het kon niet anders, ook ik werd geconfronteerd met mijzelf. Met hoe ik mijn leven vorm had gegeven. Was dat wel wie ik in wezen was? Ik ontdekte dat ik door de jaren heen allerlei laagjes om mij heen had gecreëerd waardoor ik dat wezenlijke deel van mijzelf niet meer kon ervaren. Ik kon zelfs niet meer voelen wat ik nou echt nodig had. Het werd een zoektocht en ik kon laagje voor laagje loslaten. Soms pijnlijk om naar te kijken, maar zo de moeite waard… Ik voel dat ik zo meer en meer kon worden wie ik in wezen ben, waardoor ik steeds meer keuzes maak die echt bij mij passen en meer levensvreugde, levenskracht en rust ervaar.

IK BEN, mijn unieke kerneigenschappen

Verbindend, gedreven, heb een helicopterview, oprecht, toegewijd, empatisch, nuchter, relativerend.

En woorden die ik terugkrijg van mijn klanten zijn: rust, wijsheid, helderheid, helende bedding, zorgvuldigheid, warm en liefdevol, aandacht, gepassioneerd, oprecht, down to earth, ondernemend, praktisch, invoelend en volgend wat er nodig is.

Ik geloof, dat als je kunt zijn wie je in wezen bent, je dan keuzes maakt die bij je passen, je zelfverzekerder wordt, meer vertrouwen hebt, niet uitgeput raakt, je opgewekter bent, meer energie hebt en een gezonde verbinding aan kunt gaan met een partner, met je kinderen en met je omgeving. Je kunt dan een voorbeeld zijn voor je omgeving, zodat iedereen zich kan ontwikkelen vanuit hun natuurlijke intelligentie en hun empathisch vermogen, met respect naar medemensen en de natuur.

Mijn drijfveer is om mensen te helpen ontdekken wie zij in wezen zijn. Samen ‘op reis’ om laagjes te onderzoeken die zij om zich heen hebben gecreëerd om te overleven. Op zoek naar wie ze in wezen zijn. Dat is niet altijd eenvoudig. Maar geloof mij, het is zo de moeite waard! Durf jij het aan? Maak dan nu vrijblijvend een afspraak om te overleggen of ik inderdaad iets voor je kan betekenen op jouw reis naar wie je in wezen bent.

Als je me zou kennen zou je weten dat 

 • Ik op meerdere lagen naar problemen kijk maar altijd zoek naar de snelste oplossing
 • Ik altijd zoek naar mogelijkheden en onvoorwaardelijk vertrouw dat alles in mijn leven zich ontvouwt en dat alles gaat zoals het moet gaan
 • Het belangrijk vind, dat iedereen zijn eigen pad moet gaan en daar ongelofelijk veel respect voor heb.
 • Ik al heel jong dingen waarnam die anderen niet zagen
 • Ik samenwoon met de liefste man in Drenthe en we samen 5 fantastische dochters én een kleinzoon hebben.
 • Mijn vier dochters mij enorm veel hebben geleerd
 • Ik altijd zoek naar de echtheid bij mensen en misschien daarom graag bij en met dieren ben
 • Ik graag in de natuur, in de bossen en op blote voeten op het strand ben
 • Van koken hou en dolgelukkig ben als we al onze dochters samen met hun vrienden bij ons aan tafel hebben
 • Graag dans en zing!
 • Ik graag schilder, waarbij ik voel dat het kunstwerk er al is en ik het met mijn kwasten alleen maar hoef te laten ontstaan

Mijn leraren

Op mijn pad heb ik vele leraren gehad die mij geholpen hebben om steeds dichter bij mijn zielemissie te komen. Door Mikao Usui werd ik ingewijd in Reiki 1 en 2, kreeg vier prachtige dochters, leerde heel veel in het onderwijs met specialisaties voor kinderen met ‘special needs‘;  kinderen met een  laag IQ en hoogbegaafde kinderen, maakte tijdens mijn opleiding tot Cosmic & Flower therapeut contact met de verschillende stralen waar de kinderen van deze nieuwe tijd op geboren worden, deed de opleiding tot docent energetische communicatie, heb connectie met Atlantis en Egypte. Ik leerde mijn MerKaBa bij Donna Kleipool activeren. De opleidingen van Spirit of Epona en Natural Horsemanship maakten dat ik paarden in ging zetten bij coachingstrajecten. Ik leerde wat echte hartcoherentie is door de E.A.S.T methode . Werd ingewijd in het sjamanisme door Jef Crab en Petra Giesbergen, en ervaarde tijdens mijn opleiding tot systemisch paardencoach en teamcoach bij bureau Wind (Ruud Knaapen) dat systemisch denken (Bert Hellinger instituut) en het sjamanisme veel overeenkomsten hebben. Bij het IKEV deed ik de basisopleiding en de EMDR opleiding en bij de Vonkeling de opleiding Holistische EMDR. Ook deed ik aanvullende trainingen over oplossingsgericht coachen en persoonlijk meesterschap. Vera Helleman leerde mij om emoties te zien als innerlijk kompas. Door Olof Smit en het boek: ‘Vader Aarde’ kwamen al deze dingen samen.

Ik was altijd te laat thuis… voelde misschien toen al dat er mensen-tijd en paarden-tijd was.

Sinds 2005 werk ik met kinderen, hun ouders én paarden. Naar binnen gekeerde kinderen gingen praten bij het paard, de meer naar buiten gekeerde kinderen werden rustiger.. Ik zag, dat ouders hun plek als ouder steeds meer in konden nemen waardoor ze hun kinderen beter kunnen begrijpen en ondersteunen. Het paard lijkt dit volledig te beseffen. Tijdens de zomervakantie  2009 in Frankrijk kwam ik weer in contact met een kudde paarden. Het werd mij toen duidelijk, dat paarden dezelfde heilzame energie bezitten als dolfijnen. Daarvoor was ik mijn hele leven graag in de natuur, met dieren en tussen paarden. Als 6 jarig meisje fietste ik al op mijn rode fietsje naar boer Flip, waar ik op shetlanders met een zelfgemaakt halstertouwtje over de akkervelden racete.

Ik was altijd te laat thuis… voelde misschien toen al dat er mensen-tijd en paarden-tijd was.

Vandaaruit heb ik mijn innerlijke beweging gevolgd en heb mijn coachpraktijk opgericht om onder andere de wijsheid van de paarden met anderen te kunnen delen.