op reis naar wie jij in wezen bent

Retraite in Frankrijk

 

     Van 27 april – 4 mei 2024

&

Van 4 mei- 11 mei 2024 (Verdiepingsweek)

  Een week samen met de paarden van Préau

De kudde paarden van Préau en ik nemen jou mee op reis

Op reis naar wie jij in wezen bent

Leer van de paarden hoe jij vanuit verbinding met jezelf je unieke plek in kunt nemen, jouw ruimte en kracht kunt ervaren en hoe het is om onderdeel van een kudde te zijn.

Wat gaan we doen?

In deze week starten, eindigen en zijn we zoveel mogelijk bij en met de paarden. We zijn deze week een onderdeel van de kudde, ze zullen ons opnemen in het roerloze veld.

We gaan werken met de drie principes van de kudde: de natuurlijke ordening, de binding en de uitwisseling.  De paarden geven ons inzicht waar nog eventuele laagjes of blokkades zitten die ons belemmeren om in contact te zijn met ons unieke zelf.                      

De hele natuur zal meewerken en wij kunnen niet anders dan werken met alles wat zich aandient. Stil zijn om te kunnen luisteren. In awareness. In het ritme van de paarden. Maar we zullen ook plezier hebben omdat we met een glimlach naar onszelf en ons handelen kunnen gaan kijken. Elke dag neem ik je mee in speelse, creatieve maar ook serieuze werkvormen naast en bij de paarden. 

Verdiepingsweek

Ik geef dit jaar (2024) ook een verdiepingsweek van 4-11 mei 2024

 Deze week is bedoeld voor iedereen die bij mij en de paarden de zogenaamde ‘familie-imprint’ heeft gedaan. Ook deze week ben je samen met de paarden van Préau en mag je weer een laagje dieper in verbinding met je eigen unieke wijsheid komen. Deze week zullen we ook werken met de vier windrichtingen, het levenswiel, sjamanistische rituelen, een vuurceremonie, zul je je krachtdier ontmoeten en is het deze week nieuwe maan waardoor je nieuwe intenties extra kunt bekrachtigen!

We leren van de paarden hoe we in awareness kunnen zijn. Hoe het is om opgenomen te zijn in het roerloze veld. Vanuit dit roerloze veld kun je je gewaar worden van je hartcoherentie en je daardoor bekrachtigd voelen op jouw unieke plek in de fontein. Van daaruit kun je weer een verdiepende stap maken naar nog meer balans in je leven en in het herkennen van jouw wijsheid.

                            

Wat neem je mee naar huis?

Je gaat naar huis met een verfrissende kijk op jouw leven. Je zult de energie van de paarden nog lang in en om je heen ervaren. Je kreeg inzichten hoe jij met je energie omgaat en hoe je je energie mogelijk op een andere manier kunt gaan richten.  Er zal meer ruimte zijn om jouw potentieel te gaan leven en je blijer en gelukkiger voelen.

hoe werkt dit?

Je meld je aan bij https://www.preau.nl : programma: ‘de wijsheid van paarden’ als je nog geen traject, meerdaagse of retraite hebt gevolgd. Voor de verdiepingsweek meld je je aan bij ‘de wijsheid van paarden 2′ en is  voor degenen die al een retraite, traject, of een meerdaagse bij mij en de paarden hebben gedaan. Daar kun je kiezen in welke accommodatie je wilt overnachten: In het landhuis, waar een zestal slaapkamers zijn en maximaal 13 personen kunnen overnachten met gedeeld sanitair, op het veld naast de achtertuin van het landhuis waar verdeeld over drie gebouwen een tiental één- en tweepersoonskamers zijn. Hier heeft elke kamer eigen sanitair en een ingang op de houten veranda voor het huis. In het voor- en najaar zijn er geen tentplekken beschikbaar. Wel kun je in overleg in het voor-en najaar met je eigen camper op het kampeerterrein van L’Huy Preau overnachten.

Alle gasten verblijven volpension en eten gezamenlijk in het restaurant, met drie terrassen en kleine bar. Daar staat ’s ochtends een uitgebreid ontbijt klaar, later op de dag een lunch met altijd veel extra’s, en ’s avonds een driegangendiner.

Al het eten is vegetarisch.

Thee en koffie zijn de hele dag (gratis) verkrijgbaar.

Factuur: L’Huy Preau factureert het verblijf, van mij krijg je een aparte factuur van de retraite/workshop.


 

 

Het programma is bekend! Van 27 april – 4 mei 2024 geef ik ‘de wijsheid van de paarden’ en van 4-11 mei 2024 geef ik de verdiepingsweek ‘de wijsheid van paarden 2’  Zie https://www.preau.nl 

 

 

 

Kennismaken

Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek 

 

 

 

Ieder mens vindt zijn herkomst in een familie en is verbonden met ieder familielid door de primaire liefde. Er is zoiets als een onbewust functionerende instantie, ook wel familiegeweten genoemd, die waakt over de condities van het systeem waaraan wij blootgesteld zijn. Wij zijn eraan onderworpen: de bindingen, het evenwicht tussen het geven en nemen en de goede ordening. Ook voor het huidige gezin gelden deze condities. Iedereen binnen het familiesysteem heeft recht op zijn plaats, zijn positie, ook de reeds overledenen. Zodra er een familielid buitengesloten wordt, niet meer meetelt of zelfs vergeten wordt (bijvoorbeeld een te vroeg overleden broertje of zusje) reageert het familiegeweten door een ander familielid, meestal uit een latere generatie, subtiel zo te sturen, dat de uitgesloten persoon en diens lot nabootst.

(Bert Hellinger)