Harmonie herstellen

Sjamanistische healing

Sjamanistische healing – de harmonie herstellen

Wij verlangen regelmatig naar een staat van eenvoud en onbezorgdheid, terug naar je oorspronkelijke zelf, naar echt contact maken met elkaar en met de natuurlijke werkelijkheid. We zoeken naar wat wezenlijk belangrijk is, wat wezenlijk leven is, naar werkelijk contact en verbinding met je leefomgeving. Het sjamanisme bevat de wortels van een praktische levensfilosofie van waaruit de mensheid duizenden jaren zijn leven heeft geleefd. Een praktische levensfilosofie die in haar denken de nadruk legt op het creatieve en dynamische gebeuren van het leven zelf, welke niet te vatten is in traditionele wetenschappelijke of rationele termen. Op een manier die misschien wel bevredigender is dan onze huidige westerse rationele manier van leven. Deze kennis mogen we als westerse sjamanen delen tijdens een sjamanistische healing sessie.

Oorsprong van het Sjamanisme

Jezelf helemaal kunnen zijn en je heel voelen: alles wie en wat jij bent heb je gezien erkend en omarmd. Je voelt je dan in harmonie met jouw zielenpad en leeft je leven vanuit die harmonie.  Maar soms lukt het niet om die harmonie te ervaren in je leven. Dan kan het zijn dat een sjamanistische healing je kan ondersteunen deze harmonie te herstellen. Wij westerse sjamanen mogen de duizenden jaar oude kennis in deze tijd inzetten om mensen hierin te ondersteunen.

De oorsprong van het sjamanisme loopt parallel met de geschiedenis van de mensheid. In de oertijd leefde de mens in een ecologische verbinding met de natuur en was hij voor zijn overleving ook afhankelijk van de manier waarop hij voor de natuur open kon staan: oriënteren vanuit vier windrichtingen, luisteren naar elk geluid, weten en voelen waar gevaar dreigt, ruiken waar water is, weten wanneer het gaat regenen, voelen welke plekken veilig en welke onveilig zijn. De aandacht van ons mensen was voornamelijk gericht op zijn relatie met de omgeving, met planten en dieren en met zijn levensenergie. Welke planten maken je sterk, van welke planten krijg je bijzondere dromen, welke planten maken je ziek of veroorzaken dood?

Uit deze omstandigheden ontstond niet alleen een enorme kennis, maar ook de behoefte om die kennis vorm te geven en bepaalde krachten leren beheersen. Het was belangrijk om met deze krachten te leren communiceren en zo ontstond een uitgebreide religie die zijn verbinding had met genezen: het sjamanisme. Het sjamanisme is volstrekt universeel. Duizenden jaren kwam het over heel de aarde voor, hoewel de vorm overal anders was. Maar altijd wordt er uitgegaan van het totale evenwicht en het herstellen hiervan.  De oude sjamanen waren bij hun stammen tegelijk genezer, priester, maatschappelijk werker, healer, voorspeller, droomuitlegger, adviseur, psychotherapeut en vele andere dingen om de mensen van de stam te dienen en te laten overleven.

Een sjamanistische healing in de praktijk

In een intakegesprek zal ik samen met jou kijken wat er nodig is. Als dat een sjamanistische healing is maken we een afspraak om naar mijn praktijk te komen. Daar zal ik je vragen om in een stoel te gaan zitten of op mijn behandeltafel te gaan liggen. Je krijgt een deken en zo nodig een kruik zodat je heel comfortabel zit of ligt. Ik zal door middel van mijn drum, ratels en mijn stem contact maken met jouw vraag en energetisch zoeken naar blokkades waardoor er een disharmonie is ontstaan. Er kan bijvoorbeeld een zielsdeel verloren zijn. Er zijn veel verschillende redenen waarom iemand een zielsdeel kan verliezen. Vaak ligt er een traumatische ervaring aan ten grondslag. Je verliest zo een deel van je oorspronkelijke zelf. Ik zal dan een soulretrieval doen, een oeroude sjamanistische manier om een deel van je ziel terug te halen. Soulretrieval is letterlijk het herstellen van de oorspronkelijke ziel. De verloren energie, kwaliteiten en zielendelen worden teruggehaald en weer geïntegreerd in je energiesysteem. Hierdoor ervaar je meer rust en heelheid.

Of er is sprake van een power-intrusion, dan is er energetisch een vreemde energie in jouw systeem. Ik kan dan een power-extraction uitvoeren. Hierbij wordt het tegenovergestelde gedaan en wordt de vreemde energie uit jouw systeem gehaald en teruggebracht naar daar waar het thuis hoort.

 

 

Indicatie voor een sjamanistische healing

Fysieke klachten zoals een burn-out, oververmoeid, slapeloosheid. Je hebt continue een ‘vol hoofd’, voelt je onrustig en opgejaagd en er lijkt geen verbinding meer te zijn met je gevoel. Je kunt onverklaarbaar boos worden over kleine dingen, kunt niet genieten en voelt je zelfs regelmatig depressief. Je voelt je niet begrepen, voelt je onzeker of hebt faalangst.

Je hebt traumatische of schokkende gebeurtenissen meegemaakt en diep onverklaarbaar verdriet. De methode is geschikt voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De sessies vinden plaats in Zoetermeer. Jouw investering is € 72,- per uur