1. Onze innerlijke beweging
 
Wat hebben we genoten van de 10-daagse vakantie met één van onze dochters met haar zoontje van 2 jaar. Ik voel zoveel liefde voor dit kleine mini mensje en ik kan urenlang naar hem kijken terwijl hij speelt, de wereld waarin hij geboren is onderzoekt en er zo betekenis aan geeft.
 
Fascinerend hoe een twee jarig kind dit zo onbevangen doet.
 
Eigenlijk zie je hem steeds bewegen, zijn ogen leiden hem: naar zand, naar mensen, naar takjes, naar water, naar dieren, hij betast en voelt alles wat hij tegenkomt. Hij knijpt en kneedt het en proeft hoe het in zijn mond voelt en hoe het smaakt 🙃😅.
 
Ik moet dan denken aan wat ik mijn cliënten altijd vertel als ze bij de paarden komen:
 
“Kun je weer contact maken met jouw innerlijke kompas, jouw natuurlijke intelligentie, jouw innerlijke beweging?”
 
Veel cliënten kijken mij dan toch wat vreemd aan 🤔
 
“Wat bedoelt ze daar nu mee..?”
 
Ik vertel dan over baby’s, over toen wij nog een baby waren en we ons als vanzelf ontwikkelden.
Niemand deed voor hoe we naar onze handjes moesten kijken, hoe we moesten gaan zitten, kruipen of tijgeren, brabbelen, staan of lopen.
Dit deden we als vanzelf, op ons eigen tempo. Maakt niet uit waar in de wereld je geboren wordt. Er is altijd een innerlijke drang om deze ontwikkeling, deze groei, aangestuurd door dit innerlijke kompas te volgen.
 
En als je er dan als volwassene mee geconfronteerd wordt om daar weer contact mee te maken lijkt dat heel ver weg of zelfs niet meer aanwezig…
 
Maar is dat zo??
Hebben wij dat kompas niet meer of is dit kompas verstopt geraakt onder allerlei programmeringen uit onze omgeving, opvoeding en onderwijs?
 
Het is heel boeiend om dit kompas weer te ontdekken, dit natuurlijke gevoel waar jij wilt zijn, wat jij wilt doen, waar jij blij en vrolijk door wordt, wat jou voldoening geeft.
 
Om daar zicht op te krijgen kun je laagje voor laagje onderzoeken wat die programmeringen zijn.
 
Heel interessant om dat bij paarden te doen, want deze kunnen niet anders dan aangeven waar jouw natuurlijke beweging verstoord werd.
 
www.annemiektenhoor.nl
 
#jezelfmogenzijn #innerlijkerust #zijnwiejebent #geluksmomentje #gelukkigzijn #natuurlijkeintelligentie #innerlijkkompas #programmeringdoorbreken
#paardencoaching